BRIOSE APERITIV CU OUA DE PREPELITA

Surpriza acestor briose o constituie oul de prepelita. Un ou delicios si cu beneficii pentru sanatate.

Briosele sunt alaturi de rulourile cu ficatei (de data aceasta cu castravete acru) si chiftelute. Chiftelutele sunt tavalite prin seminte de susan si date la cuptor pentru   coacere.

Dificultate: medie

BRIOSE PREPELITA

 

Ingrediente Pentru 12 briose mari:

  • 12 oua de prepelita fierte tari, curatate de coaja
  • 2 oua (de gaina, crude)
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri de smantana sau iaurt gras
  • 150 ml lapte
  • 50 g branza dulce
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g sunca presata sau parizer
  • 200 g faina alba cernuta
  • 1 lingurita praf de copt; piper, sare
  • 3 linguri de mac, o lingura seminte de susan si in
  • 1 legatura marar proaspat tocat fin

Mod de preparare

 

Tava de briose se unge cu ulei (fiecare locas) si puneti hartie de copt (taiata rondele) pe fundul fiecarui locas.

Se amesteca intr-un bol cele 2 oua de gaina, se adauga laptele, untul topit si smantana.
Se incorporeaza usor faina cernuta, amestecata cu praful de copt.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga sunca presata, tocata cubulete mici, cascavalul ras, branza dulce, macul si mararul tocat fin.
Se omogenizeaza compozitia.
Cu ajutorul unei linguri, se distribuie compozitia in forme.
In fiecare briosa se pune, apoi, cate un ou de prepelita fiert si curatat de coaja (cu fundul in jos).
Se presara, pe deasupra, seminte de susan si in.
Se da la cuptorul preincalzit la 1800C – la inceput la foc tare, apoi la foc potrivit, aproximativ 35-40 minute.
Dupa ce se rumenesc, se scot din cuptor si se acopera tava cu un servet.

One thought on “BRIOSE APERITIV CU OUA DE PREPELITA

Leave a comment