SALATA CU TON

 Salata cu ton este un aperitiv sanatos si consistent. Poate constitui un pranz sau o cina in familie. Tonul se desface bucati mici. Ceapa rosie se curata, se spala si se taie solzisori.

Timp de preparare redus, 20 minute.

salata cu ton

Ingrediente:

Pentru 2 portii, sanatoase:

  •  1 conserva de ton bucati (da mai bine in salata )
  •  1ceapa rosie (pentru culoare )
  •  100g boabe de porumb fiert (din conserva )
  • 100g linte (din conserva)
  • 1 salata verde, creata (este mai gustoasa )
  • 100-150 masline fara samburi, negre si verzi
  • 1-2 castraveti murati si gogosari murati
  • lamaie; ulei; sare; piper.

Mod de preparare

 

Intr-un castron se pun:

  • tonul rupt in bucati micI
  • ceapa curatata, spalata si taiata solzisori
  • maslinele spalate si tocate
  • boabele de porumb si linte (spalate si scurse bine)
  • 1-2 castraveti murati
  • gogosari murati
  • 1 lingura zeama de lamaie (daca este nevoie)

Se amesteca totul cu ulei (puteti adauga uleiul de la peste), lamaie, sare si piper.

 

Salata se spala frunza cu frunza si se taie fasii subtiri, se aseaza in doua boluri, se stopeste cu putin ulei, sare si piper. Peste salata se adauga amestecul cu ton.

Salata cu ton si salata verde se serveste rece.

Leave a comment