BRUSCHETE CU ROSII SI BUSUIOC

Bruschetele sunt  aperitive ce imbina gusturi si miresme diverse de-ti fac  pofta  numai  cand  le privesti. Ele fac parte dintr-un meniu sanatos si  delicios. Bruscheta este, de regula, o bagheta de paine taiata  sau felii de paine.

bruschete 2

Ingredientele de baza  sunt: paine, usturoi, busuioc si ulei de  masline. Restul  tine  de  ce  anume  preferi  sa  pui  pe  ele (a  se  vedea  al  doilea  platou, la finalul retetei)

– felii de paine sau bagheta
– roşii ( rosii  si  galbene)
– masline  fara  sambure
– cascaval
– usturoi
– ulei de masline
– busuioc proaspat
– sare, piper

Mod  de  preparare

Intr-un castron  se  pun  rosiile  tocate  cubulete (indepartati  miezul  si  semintele), maslinele tocate, busuiocul  tocat, putin  ulei  de  masline, amestecati  si  asezonati  cu sare si  piper.
Painea (bagheta ) se  rumeneste. Cu un catel de usturoi se unge painea  rumenita, dupa cum se doreste chiar si pe ambele parti. Usturoiul se poate marunti si pune  in  amestecul  din  castron  in  functie  de  preferinte. Se  picura  ulei  de  masline  pe  feliile  de  paine  date  cu  usturoi, se  adauga  amestecul   din  castron , se  rade  cascaval  pe  fiecare  portie si  se  decoreaza  cu  busuioc.

Daca  folositi  rosii cherry ( ma  refer  la  cele  foarte  marunte) nu le  mai  indepartati  miezul  si  semintele, doar  le  taiati  pe  jumatate.

Bruschetele se  servesc  imediat, altfel  se  inmoaie  painea.

bruschete 3

Leave a comment