Bruschetele sunt aperitive ce imbina gusturi si miresme diverse de-ti fac pofta numai cand le privesti. Ele fac parte dintr-un meniu sanatos si delicios. Bruscheta este, de regula, o bagheta de paine taiata sau felii de paine.
Ingredientele de baza sunt: paine, usturoi, busuioc si ulei de masline. Restul tine de ce anume preferi sa pui pe ele (a se vedea al doilea platou, la finalul retetei)
– felii de paine sau bagheta
– roşii ( rosii si galbene)
– masline fara sambure
– cascaval
– usturoi
– ulei de masline
– busuioc proaspat
– sare, piper
Mod de preparare
Intr-un castron se pun rosiile tocate cubulete (indepartati miezul si semintele), maslinele tocate, busuiocul tocat, putin ulei de masline, amestecati si asezonati cu sare si piper.
Painea (bagheta ) se rumeneste. Cu un catel de usturoi se unge painea rumenita, dupa cum se doreste chiar si pe ambele parti. Usturoiul se poate marunti si pune in amestecul din castron in functie de preferinte. Se picura ulei de masline pe feliile de paine date cu usturoi, se adauga amestecul din castron , se rade cascaval pe fiecare portie si se decoreaza cu busuioc.
Daca folositi rosii cherry ( ma refer la cele foarte marunte) nu le mai indepartati miezul si semintele, doar le taiati pe jumatate.
Bruschetele se servesc imediat, altfel se inmoaie painea.